Apple няма планове да представи Mac компютри с тъчскрийн или изцяло базирани на ARM процесори, съобщи Axios. Информацията идва директно от самата компания, която организира специално събитие, на което беше поканена малка група журналисти. Целта на събитието е била дискусия на бъдещето на Mac компютрите. 

Мениджърите от компанията са си оставили вратичка за ползване на ARM процесори като спомагателни, вместо като основни като тези в iPhone и iPad. Вероятно става дума за процесори от типа на T1, който задвижва Touch Bar в новите MacBook Pro. 

Apple отдавна отказва да премине към тъчскрийн при компютрите си. През ноември компанията призна, че е тествала тъчскрийн на Mac, което я е убедило, че "това не е правилното нещо". Маркетинг директорът на компанията Фил Шилър дори нарече идеята за iMac с тъчскрийн "абсурдна"

"Можете ли да си представите 27-инчов iMac, при който се пресягате, за да го докоснете и да свършите работа? Това става абсурдно", каза той. Шилър уточни, че такова решение ще принуди компанията да пресъздаде менюто в операционната система, като го оптимизира за работа с пръсти. Това щяло да развали преживяването за хората, ползващи мишка. "Не можеш да оптимизираш и за двете", каза още Шилър. 

Apple планира и смяна на формата на сегашния Mac Pro, който потребителите често сравняват с кофа за боклук. Топ мениджъри на компанията потвърдиха и, че е започнала работата по нов десктоп и професионален монитор. Тези продукти обаче нямало да видят бял свят тази година

Тази година обаче ще видим нов iMac, който ще е ориентиран към професионалистите. 

Шилър се извини и за забавянето с ъпгрейдите на Mac Pro. "Съжаляваме за това, което се случи с Mac Pro. Ще предложим нещо страхотно в замяна". 

 

Тагове: