Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
06.януари.2017

CES 2017: Honda NeuV е специален самоуправляващ се автомобил за споделено пътуване

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1073 пъти

Изглежда Honda може да бъде първият голям автомобилен производител, който ще предложи специален автомобил за споделено пътуване. Концепцията NeuV (акроним за New Electric Urban Vehicle) беше показана в четвъртък на CES 2017. NeuV [noo-vee] ще се самоуправлява и ще предлага две места за пътуващите.

"Създадохме NeuV, за да оптимизираме времето за престой, когато автомобилът не прави нищо, така собственикът му може да печели, докато не използва колата си“, казва Майк Цай, главен дизайнер на Honda R&D America.

 

s

 

Honda също така използва концепцията, за да покаже редица интерактивни функции и услуги. NeuV използва emotion engine и автоматизиран личен асистент. Колата изучава поведението и начина на управлението й благодарение на AI технологията, разработена в партньорство със SoftBank. Той дори може да прави препоръки за музика и да дава съвети за ежедневни навици при шофиране. Информацията се предава чрез докосване на екрана. Като допълнителна екстра Honda е добавила и електрически скейтборд в багажника на NeuV.

Honda вижда едно бъдеще, в което автомобилите се използват оптимално в градски условия, за да може да се намали трафикът и да се генерират допълнителни приходи. Вярваме, че това ще допринесе за подобряването на нашия живот. А вие?

 

CES 2017: походът на Nvidia към огромния автомобилен бизнес изглежда обещаващо 

 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност