Aко сте гледали „Westworld“, сигурно не ви е чужда идеята за тематичен парк, където влизаш не само в друг свят, но и в друга роля. Нещо много подобно готвят Disney – курорт, в който всеки ще се потапя изцяло в света на Star Wars, така че да се почувства наистина част от него.

Посетителите ще могат да прекарат там колкото време искат, с включена храна и спане – и много атракциони. Всеки ще трябва да се облича само в дрехи от  вселената на Star Wars – униформи и аксесоари, които ще се предоставят на място.

За да е съвсем реалистично, от прозорците на иновативния и много футуристичен хотел, ще се прожектират изображения на Космоса и звездното небе, така че всички да чувстват, че се реят „в една далечна галактика“. Боб Чапек, един от членовете на борда на отдел Паркове и курорти на Disney казва, че можем да очакваме нещо невиждано в света досега. „От момента на пристигането си, всеки ще се чувства част от историята на Star Wars. Ще се превърнете в гражданин на галактиката и ще преживеете всичко, което включва това. Ще усетите, че сте напуснали Земята и се намирате на кораб сред звездите, където героите, историите и приключенията от света на Star Wars   ще ви обградят от всички страни. И за всеки изживяването ще бъде напълно уникално.“

Disney вече пуснаха първите концептуални снимки от курорта, на които се виждат много герои от Star Wars, както и посетители. За момента няма дата за откриването му, но за тези, които нямат търпение – през 2019 ще отвори и тематичния парк Star Wars на име Galaxy’s Edge.

Още от Play