Днес DJI представи най-новия си мини безпилотен дрон Spark, който тежи по-малко от 500 грама. Въпреки миниатюрните си размери (тялото на Spark с големината на един iPhone 7) Spark е един доста функционален дрон. Той поддържа интелигентни контроли като ActiveTrack и TapFly, които са налични в скъпите дронове на DJI като Phantom 4.

Можете да използвате жестов контрол за маневриране на безпилотната джаджа във всяка посока или да използвате смартфон, за да го контролирате до 100 метра. Животът на батерията по часовник е 16 минути с едно зареждане. Самото зареждане става посредством Micro USB порт.

DJI Spark е изключително достъпен, той ще ви струва само 499 щатски долара, като има и пакет от аксесоари, който включват хъб за зареждане, предпазители за витлата, допълнителна батерия и дистанционно управление. Той обаче ще ви струва допълнително 200 долара.

Камерата на Spark може да записва Full HD (1080p) видео и да прави 12-мегапикселови снимки. Има и една нова функция, наречена QuickShot, която позволява безпилотни самолет да заснеме една минута кадри и да ги редактира, за да станат с продължителност от 10 секунди. Spark разполага със сензори, които му позволяват да избягва препятствия. Максималната скорост, която дронът развива, пък е 50 км/ч.

Spark ще се предлага в пет цвята: Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red и Sunrise Yellow. DJI ще започне да го доставя от 15 юни. Можете да поръчате тук.