Facebook е най-лесният начин да се разходите по „булеварда на спомените“, препълнен с безкрайни ваши снимки и коментари. Докато преди социалната мрежа обикновено ни припомняше за отминалите години, сега има добавени опции за по-нови спомени.

В момента компанията предлага ново „изживяване“ – да ви припомни моменти от отминалия месец или сезон - нещо, от което може би вече сте виждали в малки и пробни дози. На пръв поглед е малко озадачаващо, защото вярваме, че повечето хора нямат толкова краткотрайна памет, че да забравят моменти от последните 30-тина дни. Още повече, че обобщаващата информация от Facebook препълва все повече известията ни.

От друга страна, е по-удобно за групиране на снимки от скорошни събития, отколкото да бъдат търсени из албумите. По подразбиране опцията е видима само за вас, но, разбира се, имате възможността да я споделите с останалите ви приятели.

В свързани с функцията новини Facebook заявява, че „На този ден“, която показва какво сте правили в същия ден през изминалите години, вече е улеснен контролът върху това, което се вижда. В същото време се подобрява и работата на алгоритъма ѝ.

И накрая Facebook добавя функция, която отпразнува някои важни събития в мрежата, като например достигането до 100 приятели или 1000 харесвания. Facebook възнамерява да го разшири с още много важни събития, както и да ви позволи да споделяте публично постиженията си.

Тагове: