След няколкократни случаи на самоубийства и убийства, които са били предавани на живо или хоствани от Facebook в продължение на часове, преди да бъдат свалени, Марк Зукърбърг обяви плана си за наемане на още 3000 модератори през следващата година. Това ще вдигне бройката до 7500 души, които ще преглеждат "милионите доклади, които се получават всяка седмица във Facebook”.

Зукърбърг пише, че с това се цели да се ускори процесът на премахване на неща, които не са позволени във Facebook, като речта на омразата и експлоатацията на деца.

Социалната мрежа ще продължи да работи с правоохранителните органи и местни обществени групи, които "са в най-добра позиция да помогнат на някого в нужда".

Компанията вече даде достъп до инструменти за предотвратяване на самоубийства за всички свои потребители и разработва система с изкуствен интелект, която да идентифицира потенциални самоубийци.

"Ако искаме да се изградим общност, която да бъде в безопасност, трябва да реагираме бързо. Работим усилено, за да направим тези клипове по-лесни за докладване, за да можем да предприемем правилните действия по-рано” – пише Зукърбърг.

Разбира се, винаги ще има пропуски в системата, но усилията на Facebook за справяне с проблема са похвални.

Тагове: