Седмица след като хакването и кражбата на над 1.5 TB файлове на HBO беше потвърдена от шефa на компанията, Ричард Плеплър, още файлове са пуснати свободно онлайн от хакерите. Сред тях са предполагаеми официални мейли от изпълнителни мениджъри на компанията, документация, отнасяща се за Game of Thrones и сценарии на сериала. Според докладите, става дума за сценариите на пет предстоящи епизода на сериала, както и едномесечна официална кореспонденция сред директорите на HBO.

Миналата седмица Плепър каза в изявление, че „не вярва, че цялата e-mail система на компанията е компрометирана, но разследването продължава“. В официално изявление от вчера обаче, представител на HBO потвърди, че се е случило именно това. Хакерите са пуснали онлайн и вътрешнофирмени маркетингови материали, свързани с хитовия сериал и е предупредил, че това е съвсем малка част от това, с което разполага.

Понеделник сутрин The Hollywood Reporter обявиха, че са получили видео съобщение от хакера, в което той предявява исканията си към HBO за пари и уточнява, че тази компания е 17-тата му ударена цел. В съобщението, подписано с името "Мr Smith", още се казва, че компанията има 3 дни да плати откупа или още данни ще бъдат пуснати онлайн. Хакерът добавя и, че му е отнело шест месеца да получи достъп до базата данни на компанията, както и, че спрямо парите, които компанията плаща за маркетинг и реклама, бюджетът й няма да пострада особено, ако платят и на него; но ако не го направят, "пускането на тези документи онлайн ще се превърне в най-ужасния им кошмар". HBO съдейства всячески на полицията и на компании за киберсигурност, които са се заели с инцидента.

Още от Play