През 2021 г. моторите ще бъдат доста по-тихи - или поне тези, произведени от Harley-Davidson. Легендарната американска компания обяви своето намерение до пет години да пусне първия си изцяло електрически модел серийно производство, съобщава Slash Gear.

През 2014 г. производителят анонсира работещ прототип на електрически мотор с името LiveWire, но той никога не влезе в масово производство. Въпреки че не знаем дали новият модел ще бъде подобен, вероятно е предстоящият мотор да е базиран на концептуалната технология на LiveWire.

Анонсът е интересен и с това, че е в разрез с традиционния имидж на Harley-Davidson и мощните, шумни мотори, харчещи много гориво. Очевидно е, че компанията също не иска да си позволи да пренебрегне промените в автопроизводството, където преходът към електрически и хибридни модели вече върви с бързи темпове. За съжаление не знаем нищо друго за новия модел, но LiveWire имаше максимална скорост от 160 км/ч при ускорение от 0 до 100 за четири секунди. Тогава големият проблем бе заряда - с един пълен заряд моторът можеше да пропътува не повече от 70 км., а по-мощната версия - едва 45 км.

Виж още: Този концептуален самоуправляващ се автомобил на Rolls-Royce ще ви остави без дъх