Huawei обяви, че телефонът Мате 9 вече поддържа работа с гласовия асистент на Amazon Alexa. Ъпдейтът ще пристигне безжично за потребителите в САЩ. Чрез софтуерната актуализация ще бъде активирано самото приложение Huawei Alexa, което потребителите ще контролират гласово. 

Чрез новата екстра клиентите ще могат да контролират приложения и услуги от външни доставчици като лампите Phillips Hue и програмата за автоматизация IFTT. Чрез Alexa ще може да се пазарува и в Amazon (само за Prime абонати). 

За съжаление приложението пристига с редица ограничения. Първо, единственият начин да се стартира услугата е чрез ръчно отваряне на приложението, след което ще трябва да се изговаря "Alexa" или да се натиска микрофончето. 

Също така няма опция за слушане на музика, както при Amazon Echo, нито за пускане на филми и сериали, както при Fire TV. Ако случайно потребителят попита за времето, той ще трябва всеки път да уточнява за кой град става дума. 

От Huawei обещават да оправят поне първото ограничение "в рамките на следващата година", за да може телефонът постоянно да слуша. 

Тагове: