"Хората на Ню Йорк" (Humans of New York) е една от най-популярните Facebook страници (и блог) в света със своите над 18 милиона последователи. Началото на проекта, в който създателят му Брандън Стантън заснема и разказва историите на хиляди нюйоркчани (и не само), е дадено през 2010 година.

Освен снимките и на истории Брандън развива и други проекти. Той издава фотокниги, а сега разбираме, че в продължение на четири години е работил и над телевизионен проект. Той обаче няма да се излъчва по традиционната телевизия (поне в началото), а в напълно новата тв услуга на Facebook - Watch. Всеки епизод ще бъде с продължителност от 30 минути.

Стантън казва, че преминаването към видео усеща като "естествена еволюция" на блога му. Видео интервютата могат потенциално да подчертаят интимността и дълбочината на неговите срещи. Той казва още, че две трети от аудиторията му живее извън Съединените щати, така че е имало смисъл той да си партнира с Facebook, за да може видео проектът му да има глобален обхват.

Новото шоу на Facebook ще се излъчва всяка седмица, стартирайки от следващата седмица, а интервютата ще обхващат повече от 1200 души от цял ​​свят.

Тагове: