Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
27.декември.2016

Илон Мъск загатна за трето и много по-мощно поколение зарядни станции за Tesla

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 987 пъти

Зарядните станции на Tesla Motors със сигурност са по-бързи, отколкото повечето публични станции за зареждане на електромобили, но те все още са далеч по-бавни от това, на което можем да се надяваме. Все още ще ни трябват около 40 минути престой на електростанция, за да получим 80 процента заряд на батерията на автомобил Tesla. Това е прекалено много време - особено сравнено със зареждането на течни и газови горива на автомобилите с петролни двигатели.

Илон Мъск публикува съобщение в Twitter, с което загатва, че третото поколение на зарядните станции на компанията ще могат да доставят много, много повече енергия, отколкото максималните 150 kW на кола, което виждаме днес. Той не даде подробности за това с колко kW ще се увеличи мощността на станциите или колко часа ще отнема зареждането на един автомобил.

Наскоро в Autoblog беше изтъкнат фактът, че в швейцарския града Женева се планира да се пуснат зарядни станции, които ще осигуряват 600 kW "светкавично зареждане", за да могат електрическите автобуси да продължат да работят без значително прекъсване на техните графици. Едно такова зареждане трябва да отнема 4 - 5 минути. Ако Tesla направи тази рязка промяна в зарядните си станции, това доста ще улесни собствениците на автомобилите с тази марка.

 

Прочетете и това: Собствениците на Tesla и Porsche са най-доволни от колите си 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност