Правенето на панорамна снимка с телефона е лесна задача, но създаването на висококачествена 360-градусова панорама с него - е, толкова. Процесът обикновено включва отваряне на приложение и бавно въртене на телефона в кръг, докато го държите стабилен. Въпреки че тези приложения предоставят указания по екрана, за да помогнат на потребителите да поддържат правилен хоризонт, повечето хора не успяват да го направят. Резултатите са наклонени и криви 360-градусови панорами.

Facebook разкри, че разработва изкуствен интелект, за да се справи с този проблем. Системата ще засича хоризонта на снимката и ще прави панорамата правилно позиционирана, за да е по-приятна за преглед с очила за виртуална реалност. Технологията се основава на система за разпознаване на изображения, наречен AlexNet.

Според Venture Beat технологията за корекция на панорами на Facebook все още е в процес на разработка и е рано за потребителски продукт. Но това може да бъде ключова технология, която ще накара хората да правят повече 360-градусови снимки.

Тагове: