За относително кратко време поредицата John Wick се превърна от скрит хит в истински блокбъстър. Първият филм се появи през октомври 2015 г., а вторият последва през февруари 2017 г. Сега вече знаем, че трилогията ще завърши с John Wick: Chapter 3, който излиза на 17 май 2019 г.

Звезда на екшън поредицата е Киану Рийвс, който ще се завърне в ролята на епичния бивш наемен убиец - преустановил оттеглянето си от "занаята", след като други гангстери му отнемат всичко любимо. Във втория филм той се сражаваше с ловци на глави, преследващи голямата награда за главата му.

Създаден с бюджет от само 20 милиона долара, оригиналният филм на Чад Стахелски и Дейвид Лийч от 2014 г. събра 88 милиона долара, а продължението с режисьор вече само Стахелски удвои резултата на 171 милиона долара при бюджет 40 милиона долара. Производството и на двете ленти бе подпомогнато от Китай - в първия филм има китайско, а във втория - хонконгско участие.

"За третата част не искаме да е непременно още по-голяма, но да покаже повече от особеностите и тънкостите на филмовата вселена", разказва Стахелски.

Тагове: