След 35 години чакане феновете на Blade Runner най-сетне бяха зарадвани с продължение и не останаха разочаровани. Филмът предложи всичко - сценарий, визуални ефекти и саундтрак – и се превърна в почти перфектното продължение на Blade Runner.

За съжаление филмът не се представи добре в боксофис класацията. Научната фантастика събра разочароващите 31.5 милиона долара; въпреки първото място това е под очакванията. С бюджет от 150 млн. долара се очакваше приходите да скочат на около 50 милиона долара, но те дори не се доближиха до тази цифра.

И така защо филм, който е определян като едно от най-добрите продължения, правени някога, и един от най-добрите филми на 2017 г. се провали? Има няколко причини.

Първата е продължителността. "2049" е дълъг 2 часа и 43 минути – това е сериозен времеви ангажимент. Освен това филмът е с рейтинг R, което означава, че зрители под 17-годишна възраст не могат да го гледат без възрастен, а това елиминира голяма аудитория.

Друга причина е, че това е продължение на филм, който достигна култов статус с течение на времето. Въпреки че е рекламиран като самостоятелен филм, някои хора могат да сметнат, че не могат да гледат, след като не са виждали първата част.

Последната причина, която би могла да играе роля, e фактът, че никой не знаеше какъв ще е сюжетът на филма. Маркетинг екипът държа почти всичко, включително и най-основните елементи, в тайна. Страхотно е да се изненадате, когато най-накрая гледате филма, но някои хора искат да знаят какво получават, преди да дадат пари и да отделят почти 3 часа от времето си.

Тагове: