Ако едно от нещата, които сте намислили да си пожелаете за Коледа и Нова година, случайно е "Ах, как искам Mercedes Benz с поддръжка на Exchange!", то ще имате късмет. Всъщност по-вероятно е да не сте си помислили точно това, но това не спира водещия немски автомобилен гигант Mercedes и Microsoft да работят именно в такава насока.

Двете компании обявиха нов съвместен проект, който носи името In Car Office и дава възможност на деловите потребители да свършат нещо по работа, докато се возят в автомобила си.

In Car Office позволява пълна интеграция на календара, списъка със задачи и контактите ви в навигационния софтуер на колата. Така, ако имате важна среща, може да извадите адреса направо от календара в Exchange, а дигитален асистент ще ви напомня за предстоящи задачи и ще приема гласови команди за обаждания по телефона.

Въпреки че на пръв поглед подобна активност не изглежда съвсем безопасна при шофиране, идеята на двете компании е, че In Car Office всъщност е много по-сигурна алтернатива от хаотичното браузване през смартфона, докато карате с над 100 км/ч, завършва The Next Web.

Виж още: Първият джип на Porsche далеч не е това, което си представяте

Тагове: