Faraday Future ще демонстрира първата си серийна кола по време на изложението CES в началото на януари. За да подгрее атмосферата, компанията публикува ново видео, което показва атрактивна надпревара на късо разстояние между своята кола и три изключителни спортни автомобила.

В клипа колата на Faraday Future все още е маскирана, така че не можем да я видим ясно, а срещу нея се изправят Ferrari 488 Italia, Bentley Bentayga и Tesla Model X. Видеото не показва крайния резултат от надпреварата, но имайки предвид, че то е замислено като реклама на Faraday Future, би следвало да предположим, че тяхната кола е спечелила.

Електрическите автомобили се представят много добре на къси разстояния заради изключителното си ускорение за разлика от бензиновия двигател, който достига оптимален въртящ момент едва при 2000-2500 оборота. Така например най-бързият Tesla модел ускорява до 100 км/ч само за 2.5 секунди.

Под камуфлажа на колата вероятно се крие кросоувър модел, коeто се допълва от факта, че за съперници са избрани Model X и Bentley Bentayga, коментира CNET.  



Виж още: Нищо не демонстрира лукса така, както тази аудио система за 21 000 долара с части от Lamborghini