Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
04.януари.2017

Nissan загатна за интеграция на Cortana в своите автомобили

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 453 пъти

Nissan изглежда се готви да обяви интеграция с Cortana на Microsoft в своите автомобили. Компанията пусна кратко видео с логото на Cortana, с което загатна за анонс в четвъртък на CES 2017. Не е ясно какво точно ще обяви Nissan, но на 5 януари ще има живо видео излъчване в Twitter или YouTube.

Microsoft експериментира с Cortana в автомобили от поне една година. Софтуерният производител първи разкри Windows концепция за автомобили през 2014 г., а миналата година добави и тестове с гласовия асистент. Microsoft работи върху интегриране на Cortana в предното стъкло на кола, което ще позволи на шофьорите да правят резервации за ресторант или да виждат любимите си места на виртуална карта пред тях, без да отклоняват поглед в централното табло, където обикновено има мултимедиен екран.

Nissan е използвала специална версия на Windows в своите автомобили, за да създаде свой собствен интерфейс и система. Очакваме утре да бъдем изненадани с нещо приятно.

 

 

Прочетете и това: Новият джип с горивна клетка на Hyundai ще има пробег от над 500 км с едно зареждане 


Тагове: Nissan, Cortana


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт