Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
02.януари.2017

Новият джип с горивна клетка на Hyundai ще има пробег от над 500 км с едно зареждане

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 5336 пъти

Първият модел на Hyundai с горивна клетка бе джипът Tucson от 2014 г. и въпреки че той се оказа твърде скъп и с ограничен пробег, компанията вече работи по негов наследник. Според Nikkei южнокорейският производител планира да пусне второ поколение джип с горивна клетка в началото на 2018 г.

Неговата отличителна черта ще бъде възможността да измине около 560 километра с едно зареждане. Това ще бъде с цели 30 процента по-голям пробег от сегашния модел и дори ще подобри постижението на Toyota Mirai от 502 километра. До момента лидер в това отношение е Honda Clarity, която постига 590 километра.

Новият джип ще има цена около 50 000 долара, а премиерата му трябва да стане още през януари 2018 г.

Горивната клетка е електрохимично устройство, което преобразува химичната енергия на окисляването на дадено гориво в електрическа енергия. Горивните клетки в превозните средства създават електричество за захранване на електрически мотор, използвайки водород и кислород от въздуха.

Виж още: Джипът Lamborghini Urus ще бъде първият хибрид на компанията
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност