Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage и Iron Fist... всеки един сериал от поредицата на Netflix ни е водил към този момент – формирането на следващия невероятен екип от герои. Този път това не са Отмъстителите, а Защитниците (The Defenders). Да, те може и да не водят битки за спасяването на света, но се бият за своите лични светове, за своя квартал, за своите приятели и невинни хора. А сега е време за последния и най-вълнуващ трейлър, който да разпали любопитството ни още малко. Премиерата на първи сезон е на 18 август.

Netflix успя да съгради една наистина впечатлява вселена на малкия екран. И The Defenders е върховата точка в нея. Сериалът събира четиримата герои Daredevil (Чарли Кокс), Jessica Jones (Кристен Ритър), Luke Cage (Майк Колтър) и Iron Fist (Фин Джоунс). „До този момент имаше много неща, които зрителите са видели, но не сме ги изследвали“, коментира продуцентът на шоуто Марко Рамирес пред Cnet. „Бях в стаята на сценаристите в първия ден, в който се състоя срещата за Daredevil. Спомням си, че всеки подхвърляше големите си идеи, като една от тях беше наистина огромна. Джеф Льоб (продуцент на сериала) също беше в стаята и каза „Подобни неща... те са за The Difenders”, спомня си Рамирес.

Всъщност проектът е не само огромен като амбиции, но и като участниците в него. Освен главните герои в The Defenders ще видим и Сигорни Уивър в ролята на основния злодей Александра. Не трябва да забравяме Elektra (Елоди Йънг), Клейър Темпъл (Росарио Доусън), ментора The Stick (Скот Глен), Джери Хогарт (Кари-Ан Мос) и още редица поддържащи герои, с които се запознахме в предишните сериали от вселената на Marvel по Netflix.

В Jessica Jones, Daredevil и дори в част от Luke Cage видяхме страхотни злодеи, което винаги е важно за качеството на един подобен проект, но какво можем да очакваме от персонажа на Уивър в The Defenders? Според нея Александра е повече „мозък“, отколкото „мускули“, но това не означава, че може да се защити, ако се наложи. „Тя има тези умения, но сега има и цял куп нинджи, които да я пазят“, коментира тя в интервю пред Cnet. Уивър добавя още, че според Александра всеки един от героите е млад идеалист, който би развил пълния си потенциал, ако работи за нея. Вероятно това ще е и една от сюжетните нишки в новия сериал – опитът да се разруши крехкият екип, за да се привлекат силните герои на страната на злодея. Именно затова е важно и Защитниците да останат сплотени. Задачата обаче изглежда трудна, особено ако разчитаме правилно трейлъра. В него виждаме първоначалния сблъсък на характери, но и сблъсъци може би на по-късен етап.

След изключително силните Jessica Jones и Daredevil и една идея по-скромния Luke Cage и Iron Fist, който не успя да впечатли публиката, дали можем да очакваме The Defenders да направи това? Смятаме, че това е сигурно.

По време на San Diego Comic-Con от Netflix разкриха и още една новина, но този път конкретно за Iron Fist. Сериалът е подновен за втори сезон. Към момента няма информация точно кога ще е премиерата му, но знаем, че в него ще се появи и Luke Cage. Двамата имат приятелски отношения в комиксите, така че това е нещо, което феновете очакват.

Тагове:
Още от Play