Смартфоните с двойна камера са често срещано явление на Световния мобилен конгрес 2017 в Барселона, а китайската компания Oppo се отличава с нещо специално. Накратко компанията успя да създаде система за 5-кратно увеличение в смартфони без загуба на качество! За целта са използвани два сензора и механизъм за увеличение, вдъхновен от перископите.

Всъщност това не е новост, тъй като механизмите тип перископ се използваха преди в компактните цифрови фотоапарати, а ASUS дори приложи този метод в ZenFone Zoom миналата година. Но все пак изпълнението на Oppo е различно с това, че телеобективът всъщност е монтиран хоризонтално вътре в камера-модула и се движи странично. Когато правите снимка, светлина влиза в модула и се отразява от призма в обектива. Оптичната стабилизация на изображението на Oppo също е впечатляваща - призмата и телеобективът се задвижват, за да компенсират треперещите ви ръце.

В съревнование между камерата на Oppo и тази на iPhone 7 Plus с 5-кратно увеличение първата е произвела много по-ясни резултати, съобщават от Engadget.

Ако фотографските резултати на Oppo са толкова добри, колкото твърди компанията, то със сигурност компанията ще запази силните си позиции в сегмента. В момента Oppo е номер едно на китайския мобилен пазар и на четвърто място в света.

 

 

MWC 2017: Sony представи Xperia XZs и Xperia XZ Premium с 4K HDR

Тагове: