Зомби тематиката изживява особен възход в последно време и едва ли има по-красноречиво доказателство за това от успеха на тв сериала „Живите мъртви“, чийто осми сезон ще се завърти през 2017 г.

Междувременно повече от 200 милиона зрители в над 125 държави ще могат да гледат премиерния стотен епизод по FOX часове след дебюта му в САЩ на 23 октомври по AMC. Той ще постави началото на седмия сезон на сериала.

До този момент героите от сериала „Живите мъртви“ са преживели доста перипетии – болести, глад, жертви, трагедии, предателства и немислими загуби. Всичко това ги е направило силни и непобедими.  
В началото на седми сезон тази сила им е отнета. Те са намерили безопасност и сигурност. Създали са дом. Мислели са, че светът им принадлежи. Мислели са, че го познават. Но са се заблуждавали.

„Живите мъртви“ продължава да има основна заслуга за водещата позиция на FOX в международните рейтинги, като гледаемостта на шести сезон беше с впечатляващите 17% по-висока от пети сезон, а достигнатата аудитория отбеляза ръст от 24% спрямо предходния сезон. Премиерата на шести сезон беше излъчена едновременно по FOX в 125 територии в цял свят на 12 октомври 2015 г., в съответствие с програмната стратегия на канала да показва “Най-доброто. Първо по FOX.” и като потвърждение на  ангажимента на FOX към зрителите да доставя най-доброто развлекателно съдържание преди всички.

Виж още: Вижте първия тийзър трейлър на "Пазителите на галактиката 2"