Колкото и добър да се окаже един филм в края, неговото създаване рядко е спокоен процес. Това важи с особена сила за новия Han Solo филм, който съвсем наскоро претърпя рокада на режисьорския пост.

Оказва се, че напускането на двойката Фил Лорд и Крис Милър изобщо не е било безболезнено, и сега The Hollywood Reporter разкрива интересни подробности около конфликта зад кадър.

Хора с опит само в по-малки продукции, Лорд и Милър често окуражавали актьорите да импровизират и да се отклоняват от сценария. Това обаче не се харесало на шефката на Lucasfilm Катлийн Кенеди, която в крайна сметка еднолично взела решението да изгони двамата.

В същото време младата звезда Олдън Еренрайх, когото трябва да видим в ролята на самия Хан Соло, се оказал не съвсем подготвен за това. Така се наложило да му бъде нает отделен специалист по актьорско майсторство, който да запълва празнотите.

За капак на всичко Кенеди и сценаристът Лорънс Каздан били особено раздразнени от бавното темпо, с което напредвала продукцията, и това често водело до конфликти.

Филмът трябва да излезе на екран на 25 май 2018 г.

Тагове: