Във фабриката за коли на Tesla работниците получават повече травми и наранявания, отколкото служителите в други компании от същата област. Това стана ясно от ново изследване, предадено от организация за закрила и безопасност на работниците в САЩ (California not-for-profit Worksafe). Работещите в Tesla се оказват пострадали при инциденти на работното място с 31% повече от всички други.

Броят пострадали при работа във фабриката на Тesla във Фремонт, Калифорния, дава най-ясна картина за нещата. Преди време Tesla излязоха с изявление за безопасността на служителите си, след като през февруари имаше публични оплаквания от някои от тях. Хората се оплакваха от невъзможни за изпълнение производствени срокове, които ги принуждават да работят в необезопасени условия и под влияние на умора.

Тоталният брой официално съобщени инциденти на работници на Tesla през 2014 беше с 15% по-висок спрямо тези на други фирми, по информация на The Guardian. През 2015 процентът е бил вече 31. За 2016 данните все още не са изнесени. Koмпанията обещава, че ще вземе мерки за обезопасяването на работното място и промяна на процедурите, но и продължава да твърди, че данните не са коректни и официалният брой наранявания на служители е по-нисък от този на други фирми.