Британското правителство обмисля промяната на някои части от законите за движение по пътищата, за да регулира придвижването на самоуправляеми автомобили в страната, съобщава Daily Mail. Министрите смятат, че сегашните правила за движение по пътищата и Магистралният код (наръчник за шофьорите, изготвян от Министерството на транспорта) са неадекватни и не регулират самоуправляващите се коли.

Американският гигант Google наскоро стартира тестването на нов прототип на футуристичните автомобили на територията на САЩ, като това се случва в щата Калифорния, където вече са внесени законопроекти, уреждащи движението на такъв тип автомобили. 

В момента няколко компании тестват самоуправляващи се коли във Великобритания. С тези промени правителството иска да подпомогне тези фирми, за да могат да бъдат тествани цялостно на британските пътища. Министърът на науката в страната Дейвид Уилетс твърди, че основната причина да се променят законите е създаването на реална конкурентна среда, така че родните производители да не изостават зад Google, като им бъде предоставена възможност за реални тестове на високотехнологичните автомобили. 

Вижте какво е преживяването в новите хай-тек автомобили