iPhone 8 и 8 Plus вече се продават свободно в търговската мрежа. Те идват с нов дизайн, който се отличава със стъклен гръб, което значи, че новите собственици трябва да внимават повече с тях. Но колко ще ни струва смяната на счупено стъкло на екрана и счупено стъкло на гърба на iPhone 8?

Предположението, че цената ще е близка, се оказа невярно. Очевидно повредата на гърба няма да се третира като счупен екран под AppleCare+ гаранционната програма. AppleInsider потвърди днес, че подмяната на гърба не се квалифицира като подмяна на екран, която струва 29 долара. Вместо това Apple използва таксата за "други щети", която е 99 долара преди данъци.

Под програмата AppleCare+ компанията дава две подмени на екран и две други поправки на цени от 29 и 99 долара съответно. След това цените скачат до 349 долара за iPhone 8 и 399 долара за iPhone 8 Plus. Самата допълнителна гаранция струва 129 долара за iPhone 8 и 149 долара за по-големия iPhone 8 Plus.

Все още не знаем какви ще са цените за ремонт на iPhone Х, но те едва ли ще са по-ниски. Това, което знаем, е, че гаранционната програма за него ще струва 199 долара. Можем обаче да предположим, че вероятно екранът, чието производство и без това е затруднено, вероятно ще струва повече от 29 долара дори с гаранция. 

Тагове: