Snap подписа 5-годишен договор с Google на стойност 2 милиарда щатски долара, за да използва облачните услуги на компанията. Това прави Snap най-големия клиент на облачната платформа на Google.

Облачният бизнес на Google се оценява на около 1 милиард долара на година според анализатора на RBC Capital Markets Марк Махани. Това е доста зад Amazon Web Services, която има 12.2 милиарда годишен приход и малко по-малко от Microsoft Azure, която печели 2.7 милиарда годишно. Snap също има договор и с Amazon Web Services на стойност 1 млрд. долара.

Google не обявява кои облачни услуги ще използва Snap, но Google Cloud има четири основни продукта: Cloud Storage, Compute Engine, App Engine и BigQuery, заедно с пакет от инструменти за машинно обучение.

Snapchat всъщност е изградено върху App Engine, което позволява на приложението да работи по-бързо и по-ефективно. App Engine е една от основните облачни услуги на Google. Той осигурява на потребителите инструменти и услуги за изграждане на софтуер, гарантиране на неговата сигурност и тестване на нови функции. Той също така позволява на приложенията да се справят с все по-голямото количество трафик.

Snap може също да се възползва от софтуера за машинно обучение на Google, което до голяма степен се отнася до по-сложни програми, които могат да автоматизират определени задачи. Snap и в момента използва система за машинно обучение, която помага да се подобри насочването на рекламите.

 

Прочетете и това: Snap се готви да пусне свой безпилотен дрон

 

Тагове: