Обикновено всяка година преди официалното излизане на нов iPhone виждаме негови аксесоари, които показват в каква степен се е променил дизайнът на устройството спрямо предишното поколение. Днес в японския блог Macotakara бяха публикувани няколко снимки на предполагаем калъф за iPhone 8, който е сравнен с iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

От Macotakara казват, че калъфът се е появил за първи път в китайския уебсайт за пазаруване Alibaba. Ако аксесоарът наистина е предназначен за iPhone 8, то новият смартфон на Apple ще има вертикално ориентирана двойна камера на гърба, точно както се твърдеше в по-ранни течове на информация.

Освен това бутонът за включване и изключване е преместен леко надолу, за да не пречи на камерата. От гледна точка на цялостен размер калъфът на iPhone 8 е значително по-малък от iPhone 7 Plus и съвсем малко по-голям от iPhone 7.

Според Macotakara калъфът на iPhone 8 изглежда малко по-дебел от iPhone 7, което потвърждава информацията, че iPhone 8 ще има размери от 144 х 71 х 7.7 мм. За сравнение iPhone 7 идва с размери от 138.3 х 67.1 х 7.1 мм, докато iPhone 7 Plus е 158.2 х 77.9 х 7.3 мм.

За отбелязване е още, че калъфът няма отвор на гърба за Touch ID сензор на пръстови отпечатъци, което „потвърждава“ друг слух - Apple ще вгради този бутон в OLED екрана.

Докато Apple не представи официално новите си смартфони, не трябва да приемаме слуховете като нещо абсолютно сигурно, но наблюденията ни от предишни години показват, че финалният дизайн на устройството става ясен много преди това.

Тагове: