Стив Возняк, един от тримата оригинални основатели на Apple, стартира нова инициатива за обучение, предназначена да подготви хората за високоплатени места в IT сферата.

Дигиталният институт Woz U е замислен само като онлайн платформа и обещава да предостави "нов подход" към образованието за работни места в технологичната индустрия. Засега учебната програма се фокусира върху обучението на специалисти по компютърна поддръжка и софтуерни разработчици (.Net, JavaScript, Ruby, Java и Python), но по-късно ще се разшири и в други аспекти на STEM, включително киберсигурност, мобилни приложения и анализ на данни.

"Нашата цел е да образоваме и обучаваме хората за работа, в която се изискват цифрови умения", обяснява Возняк в прессъобщение. "Хората често се страхуват да изберат технологична кариера, защото си мислят, че няма да успят. Аз знам, че те могат, и искам да им покажа как."

Макар към момента Woz U да е ограничен само до онлайн ползване, вече има планове за откриване на физически кампуси в повече от 30 града в САЩ и в световен мащаб.