Всеки български стартъп, който се занимава с дигитални технологии, свързани със здравеопазване, може да кандидатства към акселераторската програма Grants4Apps на Байер. Стартиращите компании трябва да предлагат или разработват софтуерни, хардуерни или технологични проекти, които създават добавена стойност за лекари и пациенти.

Програмите на Grants4Apps, по които може да се кандидатства, са две. Първата е Accelerator, която е за стартиращи компании в ранен етап от развитието си, до 31 май. В нея ще се изберат пет компании и печелившите ще получат финансиране в размер на 50 000 евро, менторство и възможност да се преместят в офисите на Байер в Берлин за три месеца от септември 2017 нататък. Втората програма е Dealmaker търси по-иновативни стартъпи, които работят за предизвикателствата, които стоят и пред Байер – тя ще бъде отворена до 30 юни.

Разходите по пътя до Берлин за спечелилите ще бъдат покрити. Grants4Apps е приела над 1000 кандидатури за технологични решения, от над 70 държави. Финансираните компании до момента са 50, а 14 от тях са участвали в Accelerator. Можете да намерите повече информация тук.