Tesla хвърли нова бомба по време на представянето на актуалните си финансови резултати - оказва се, че предстоящият Tesla Model 3 не само ще направи дебюта си съвсем скоро, но и че колата ще се продава на съвсем достъпна цена.

Световната премиера на Tesla Model 3 е насрочена за 31 март, като от тази дата ще се приемат заявки за покупка; доставките ще започнат догодина.

Новият модел на компанията на Илoн Мъск е особено привлекателен, тъй като загърбва прекалено високата цена на другите модели, но в същото време запазва основната идея зад концепцията за модерен електрически автомобил. Колата ще се продава за 35 000 долара, което определено я прави по-достъпна, а освен това цената може да падне чак до 25 000 долара, когато се приспаднат някои федерални бонуси и кредити, които американското правителство предлага, за да станат електромобилите по-привлекателни за потребителите.

Освен че се прицелва в такава достъпна цена, Tesla Motors ще се опита да придаде на Tesla Model 3 и обичайното качество, с което колите на компанията са известни. Така новият автомобил наистина има огромен потенциал да привлече както онези, които мислят за околната среда, така и хора, които се съобразяват и с бюджета си.

В същото време Google вече обяви своите планове да инсталира безжични системи за зареждане на автомобили в своя кампус.