Ако приемем, че „Силата се пробужда“ следваше линията на „Нова надежда“, „Последните джедаи“ трябва да бъде по-мрачен филм, пълен с изкушенията на Тъмната страна. Новият трейлър загатва именно това.

„Когато те открих, видях толкова сурова, неопитомена сила, но и нещо наистина специално“ - думите са на мистериозния злодей Сноук, когото видяхме за първи път в „Силата се пробужда“. Въпреки че са насочени към Кайло Рен, в техния край виждаме Рей. Така новият трейлър започва не само с красивите кадри, на които е способен режисьорът Райън Джонсън (Brick, Looper), но и задава цялата тоналност на предстоящия епизод – мрачна, изпълнена със сблъсъци тъмнина и едно огромно изкушение. Преди да пуснете новия трейлър, трябва да знаете, че Джонсън съветва да не го правите, ако искате да запазите някои от изненадите в историята за премиерата.


„Последните джедаи“ започва там, където приключи „Силата се пробужда“ - Рей (Дейзи Ридли) откри Люк Скайуокър (Марк Хамил), който се наема с нейното обучение и въвеждането й в тайните на Силата. “И преди съм виждал подобна сурова сила. Тогава не ме уплаши, но сега го прави“ - думите на Люк са препратка към тези на Сноук, но и ясно показват вината, която той носи за Кайло Рен. Дали ще е готов да рискува отново, като този път изгради един добър джедай, но в образа на Рей? Мисля, че можем да стигнем до подобно заключение, но не и преди да станем свидетели на редица емоционални моменти.

Подобно на Епизод VII, така и тук теглото за голяма част от тях ще падне на Кайло Рен. Един от най-интересните образи в новата поредица (персонаж, разкъсван между добро и зло, объркан и търсещ своето място, обърнал се срещу най-близките си хора) отново ще трябва да се изправи пред труден избор, но дали ще успее да извърши деянието? Дали ще направи опит да привлече Рей на Тъмната страна, или сме свидетели на интересен монтаж в новия трейлър? Краткият клип ни оставя с много въпроси, но не можем да отречем, че напомня линията на „Империята отвръща на удара“, като дори може би ще завърши с ожесточена битка между Тъмната и Светлата страна на Силата. Истината е, че за да бъде добра арката на героите, тя трябва да следва определени етапи. Те бяха силно застъпени в първата трилогия "Междузвездни войни", което води и до неминуемото им сравняване с новите епизоди. Тук важното е дали те могат да добавят повече, да ни покажат още по-добре развити персонажи и интересни обрати. Смятам, че ще се справят с това.

 

В „Последните джедаи“ се завръщат Фин (Джон Бойега), който е оставил светлинния меч за оръжие, което подхожда на бивш щурмовак, По Дамерън (Оскар Айзък), Чубака (Питър Мейхю), капитан Фазма (Гуендолин Кристи) и генерал Лея Органа (Кари Фишър).

Премиерата на „Междузвездни войни: Последните джедаи“ е насрочена за 15 декември, а вече започна предварителната продажба на билети.

Още от Play