Почитателите на спортните автомобили се отнасят с голямо уважение към марката Lamborghini, но колко от тях са си представяли, че ще могат да карат такава кола във водата?

Ако сте сред хората, които наистина са ентусиазирани за подобна екстремна идея, това Lamborghini Countach може да бъде точно колата, която ви трябва. Напълно амфибиен модел се продава в eBay на съвсем разумната цена от 26 800 долара. Е, състоянието на колата не е най-доброто и има нужда от някои поправки, но все пак - спортен автомобил по вода.

Всъщност колата, която виждате, е пълна модификация на известния италиански модел Lamborghini Countach 5000QV, използва неин двигател и е регистрирана като Ryan Rover V8 Sports. Колата е била използвана в Холивуд за снимане на екшън сцени, но според описанието в последните години просто стои в гараж в очакване на нов собственик. Автомобилът е бил показван в предавания на BBC, Sky TV, the Daily Telegraph и Top Gear. Сред другите ѝ характеристики са хидрофобно покритие и дори машина за пушек, без съмнение останала от холивудските ѝ дни.

Собственикът твърди, че с малко усилия и ремонти цената на колата може да скочи тройно. Дали това е така или не, е открит въпрос, но при всички положения идеята да притежаваш първото в света амфибийно Lamborghini Countach наистина е готина.



Виж още: Тази невероятна дървена кола на Toyota е създадена да издържи десетилетия

Тагове: