Напоследък покритите с прах музикални носители като плочите и касетите отново се връщат на мода. Сега изглежда, че благодарение на Radiohead популярният британски компютър ZX Spectrum ще се превърне в следващата реликва от 80-те, която ще получи втори шанс. За да отпразнува 20-годишнината от култовия албум OK Computer, Radiohead пуска специално издание на албума, озаглавено OKNOTOK.

Освен че съдържа красива книжка, колекция от записки на Том Йорк и очаквания винил на ограничено издание на албума, пакетът също така се предлага с класическа касета C90. Докато в по-голямата част 90-минутната лента представлява колекция от редки демо записи на групата, последните две минути изненадват слушателите.

Наблюдателни фенове открили, че наглед странните звуци всъщност могат да бъдат нагласени така, че да съвпадат идеално с аудио езика на легендарния домашен компютър от 80-те години ZX Spectrum.

След пускането на файловете чрез емулатор на ZX Spectrum на екрана се появяват имената на всички членове на бандата и препратка към датата 19 декември 1996 г. Всичко това е безспорно странно, но доста готино "Великденско яйце", което групата е скрила за най-запалените и технологично грамотни свои фенове.

Тагове: