Представете си следната сцена: в небето лети малък дрон, който нарушава въздушното пространство или осъществява непозволено наблюдение над даден обект. Изведнъж от нищото изскача по-голям полицейски дрон, прихваща нарушителя и го улавя в мрежа!

Не, това не е сцена от футуристичен филм, а реалност, случваща се днес и сега. В момента в Токио, Япония, се тества охранителна система на правителствени сгради посредством дронове, екипирани с мрежи за улов на други дронове. Флотилията от дронове ще охранява правителствените сгради, считано от февруари 2016 година.

Това не е първата страна, която тества система за справяне с неидентифицирани безпилотни летателни апарати. По-рано тази година Франция стартира своя собствена система за проследяване на дронове чрез дронове, с която ще се открива самоличността на пилотиращия го човек. Когато собственикът е открит, ще бъде навестен от полицейски екипи.

Изглежда, че с все по-масовото навлизане на дронове в живота ни ще ставаме свидетели на все по-интересни сцени в небето над нас. Вижте и видео демонстрацията на дрона прихващач:

 

 

Прочетете още: Amazon спира продажбите на някои “хавърборди”