За да носи гордо определението „геймърски“, лаптопът трябва да има наистина върхов хардуер. Новото попълнение в семейството Republic of Gamers на Asus, представено на IFA 2017, идва не само със страховито име, но и с впечатляващ екран. От тайванския производител твърдят, че Chimera (от древното чудовище от гръцката митология) е първият геймърски лаптоп със 144 Hz панел и време за реакция 7 ms (сиво-сиво). Освен това 17.3-инчовият Full HD екран поддържа технологията G-Sync на Nvidia. Всичко това трябва да гарантира наистина гладка картина, което ще допадне на всеки почитател на компютърните игри.

Хардуерът е допълнен от до 64 GB DDR4 RAM, процесор Intel Core i7-7820HK и графична карта Nvidia GeForce GTX 1080, а интересна е и поддръжката на Xbox Wireless. Чрез тази функция можете директно да вържете към Chimera контролер за Xbox One – без нужда от допълнителни адаптери. Към момента все още няма обявена цена за модела.

Освен Chimera, Asus представи и извития монитор ROG Strix XG35VQ. Той е 35-инчов с резолюция 3440x1440 пиксела и 100 Hz честота на опресняване. Към момента не знаем много за него, но от Asus разкриха, че поддържа Aura Sync. Това означава, че извитият панел поддържа RGB персонализация на светлините и синхронизиране с компютърни компоненти и периферия, съвместими с тази технология. Потребителят дори ще може да синхронизира светлината със звука, който идва от играта.