Според всички прогнози киното през 2015 ще прелива от интересни продукции – такива, които човек чака с месеци и тръпне да си купи билет. Предначертаните за идната година филми са всичко, от което човек може да има нужда – забавни комедии, дългоочаквани продължения, екранизации на Марвел и блокбъстъри, които завишават очакванията ни. Нека погледнем кои са по-интересните филми за 2015, докато си мечтаем те да си заслужават чакането.

Автор: Цветомира Панчева

 

Отмъстителите: Ерата на Ултрон

Екипът, съчетал в себе си някои от най-любимите и най-странни супергерои от комиксите на Марвел, се завръща в продължението на „Отмъстителите“ от 2012 година. Филмът ще излезе по кината през май 2015 и ще разкаже какво се случва с Отмъстителите след унищожаването на Щ.И.Т. и до какви мерки прибягват те, за да защитават света срещу злото. След като Тони Старк разработва Ултрон – защитна програма, изкуствен интелект, който има самосъзнание и способността да се самообучава и усъвършенства, изглежда сякаш защитата е осигурена. Непредвиденото идва, когато Ултрон решава, че именно хората са врагът, и се заема с тоталното им унищожение. Ще се наложи Железният човек, Капитан Америка, Тор, Хълк, Черната вдовица и Ястребово око да го спрат, а междувременно ще се срещнат с двама необикновени близнаци – брата и сестрата Пиетро и Уанда Максимоф, както и вече познатия ни Вижън.

 

 

 

Терминатор: Генезис

Петата част на поредицата Терминатор ще гледаме през юли 2015, когато отново на големия екран ще видим Арнолд Шварценегер като безсмъртен терминатор. Като режисьор на лентата ще се изяви Алан Тейлър, а сценаристи са Лаета Калогридис и Патрик Люсие. Интересно попълнение в поредицата е Емилия Кларк (позната ни като Денерис Таргариен от „Игра на тронове“), която ще влезе в ролята на младата Сара Конър. В ролята на Кайл Рийс, мъжът, който става бащата на Джон Конър, е брилянтният Джай Кортни. Сюжетът ни отвежда в 2029 година, когато Джон Конър е водач на Съпротивата срещу машините, но изплашен за бъдещето и развоя на войната, той изпраща верния си лейтенант Кайл Рийс в миналото, така че да го запознае със Сара Конър (и да осигури собственото си съществуване). Това, което чака Кайл от другата страна, обаче надминава всичките му очаквания.

 

 

Пътят на Юпитер

Една от най-чаканите ленти през тази година, която трябваше да излезе през юли 2014, но пускането й по екраните се отложи за февруари 2015 – „Пътят на Юпитер“, ще бъде и една от най-интересните продукции на идната година. Мила Кунис влиза в ролята на Юпитер Джоунс – момиче, което живее съвсем обикновен живот, докато не разбира, че генетично е предопределена да стане наследник на кралската фамилия на раса извънземни. Юпитер трябва да напусне Земята и да се впусне в опасно пътешествие, подкрепяна от Кейн Уайз (Чанинг Тейтъм), генетично модифициран извънземен воин, който трябва да я защити срещу злия Балеми неговите войски, за да може тя да изпълни предопределената й съдба.

 

 

Бунтовници

Продължението на един от най-успешните за филми на 2014 – „Дивергенти“ – идва по кината през март 2015. „Бунтовници“ проследява пътя на Трис и Фор, след като бягат от затворения свят на фракции и подчинение. В зората на бунта двамата търсят съмишленици, като в същото време са преследвани от ужасите, на които са станали свидетели – особено Трис, която сякаш развива лошия навик да търси смъртта. Оцелелите бунтовници ще търсят истината зад създадения изкуствено свят, в който са израснали, и кои са истинските им врагове.

 

 

Продължава на страница втора >>>>

Тед 2

Комедията, режисирана от Сет Макфарлън, идва като логичното продължение на филма „Тед“, който гледахме през 2012. Самият Мафарлън отново застава в главната роля като гласа на мечето Тед, най-добрия приятел на Джон Бенет (в ролята Марк Уолбърг). В края на юни 2015 ще излезе вторият филм на име „Тед 2“, който ще продължи историята за твърде нестандартното мече с език на каруцар и сърце от злато. В лентата няма да вземе участие Мила Кунис, която ще бъде заменена от Аманда Сейфред като „любовен интерес“ на Джон Бенет.

 

Джурасик свят

Любителите на динозаври ще се зарадват на тази доста осъвременена версия на „Джурасик парк“, като, разбира се, не става дума за римейк на филма, който всички познаваме, а за оригинална продукция на Колин Тревъроу. Действието се развива в луксозен парк, предлагащ автентично изживяване сред динозаври – сафари, зоологическа градина, увеселителен парк, и е 22 години след оригиналния филм. Обещанието засега е за много зрелища, невиждани досега същества и генно модифицирани динозаври. В ролите ще видим Крис Прат („Пазители на галактиката“), Брайс Далас Хауард, Джейк Джонсън и Винсент Д’Онофрио.

 

 

Пепеляшка

Според режисьора Кенет Брана най-лесният начин да се опише „Пепеляшка“ е „романтична екшън фантазия“. В случая „Пепеляшка“ ще бъде поредната история, която ще се прероди на големия екран, в която ще вземат участие актьорите Лили Джеймс (като Пепеляшка или Ела), Кейт Бланшет (като злата мащеха), Софи Макшера и Холидей Грейнджър (като двете лоши сестри) и Хелена Бонам Картър в ролята на Феята кръстница. „Пепеляшка“ можем да очакваме през март 2015.

 

 

Междузвездни войни 7: Силата се пробужда

Историята в лентата, която ще излезе в края на 2015, се развива около 30 години след „Завръщането на джедаите“ и ще покаже на зрителя „нови водачи“, които ще го запленят. Новите лица ще се борят срещу извънземни сили, режисирани от Дж. Дж. Ейбрамс, със сценарий от Джордж Лукас. В ролите ще видим Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Харисън Форд, Кенни Бейкър и други.

 

 

Бързи и яростни 7

През април 2015 ще излезе последната лента, която снима покойният Пол Уокър – и сед­мият филм от поредицата „Бързи и яростни“. Сюжетът се развива непосредствено след събитията в „Бързи и яростни 6“. Доминик Торето (Вин Дизел) и Браян О’Конър (Пол Уокър) се изправят срещу Иан Шоу, брата на убития Оуен Шоу, който търси отмъщение и поставя целия екип на Торенто в опасност.

 

 

Разбира се, това са само част от филмите, които очакваме през 2015 година. Основно сме включили касови заглавия, които очакваме да имат голяма популярност, но вярваме, че годината ще е изпълнена с много приятни изненади. Кой е филмът, който най-много очаквате?

“Хобит: Битката на петте армии” е точно това, което трябваше да бъде

Тагове: