Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
24.октомври.2013
  1. 1
  2. 2

Помощ! Телефонът ми блокира!

Автор: Драгомир Дончев, Прочетено: 42852 пъти

Както много правилно отбеляза един от потребителите ни тук, в сайта на HiComm, вие може и да не гледате на вашия смартфон като на компютърно устройство, но фактът е, че той не е по-различен от РС-то, което стои на бюрото ви, или от лаптопа, който носите навсякъде със себе си.
И понеже практически всеки съвременен телефон си има процесор, оперативна/локална памет и операционна система, той е също толкова податлив и на всички онези специфични компютърни проблеми, с които всички ние се борим кажи-речи всеки ден – например добре познатите ни „сривове” и „увисвания”.

За всеки проблем обаче си има и съответното решение. Ето ви няколко възможни отговора на въпроса: какво да правя, ако телефонът ми блокира?

iOS

Една от най-честите причини за системните сривове на всяка платформа (в това число iOS) е некоректната работа на отделни апликации. Ако някое приложение ви създава проблеми и е причина за нестабилност, винаги можете да го затворите принудително, преди да е довело до срив на цялата система.
За целта в iOS 7 докоснете два пъти Home бутона, за да извикате така наречения app switcher, или както Apple го наричат – multitask bar. Прелистете списъка с приложения, които ви показва той, и намерете проблемната апликация, а след това плъзнете пръста си през иконата й за да я „изхвърлите” от екрана.
В предната версия на iOS (6) последователността от действия е, общо взето, същата, с тази разлика, че когато локализирате блокиралото приложение, докоснете иконата му и задръжте, докато тя започне да „вибрира”, а след това изберете знака „минус” (-), за да го затворите.Ако това не реши проблема и телефонът ви продължи да се държи странно или направо блокира, универсалното решение, колкото и просто да изглежда то на пръв поглед, е да го рестартирате.
За целта натиснете и задръжте Sleep бутона в горната част на вашия iPhone, докато се появи надписът slide to power off. След като изгасите телефона, изчакайте няколко секунди и го стартирайте отново, натискайки Sleep.

Това, разбира се, е стандартната процедура за рестарт. Ако обаче си имате работа с наистина сериозно „увисване”, тя вероятно няма да ви е от полза. В такъв случай ще трябва да прибегнете до така наречения принудителен (force) рестарт. За целта натиснете и задръжте едновременно бутоните Sleep и Home за няколко секунди до появата на Apple логото на екрана. След това изчакайте телефона да се рестартира напълно.

Ако всичко това не помогне, възможно най-крайната мярка, до която можете да прибегнете, е възстановяване на фабричните настройки за вашия iPhone. Тъй като това означава премахване на всички ваши потребителски модификации, подобно решение е за препоръчване само ако телефонът ви не престава да се държи нестабилно и нормалната работа с него е невъзможна. iOS поддържа две опции за фабричен ресет – едната е по-щадяща и запазва всички инсталирани приложения и лични данни, записани върху телефона (снимки, документи, електронни съобщения и т.н.).
Тя се активира от менюто със системни настройки (Settings), от General – Reset – Reset All Settings.
Другата възможност е тотално рестартиране, заличаващо цялото налично потребителско съдържание (ресет, сравним с формата при традиционните персонални компютри). Ако решите да прибегнете до тази опция, трябва да отметнете Erase All Content and Settings.
  1. Следваща стр. >>>

Страници

  1. 1
  2. 2

>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност