До 31 май 2015 г. компанията Microsoft и търговските вериги Technopolis и Technomarket ще предлагат няколко продукта, базирани на операционната система Windows 8.1, като щастливците, закупили един от тях, ще получат ваучер за пълната версия на играта Halo: Spartan Assault. По този начин можете да превърнете чудесните средства за работа и в устройства за игра. Всичките 7 продукта, участващи в промоцията, са: HP Stream 8, Asus Transformer Book T100 и Asus x102, Acer Switch 10, Toshiba Encore 2, Lenovo Miix и Lenovo Miix 3. Ако закупите някое от 2 в 1 устройствата в Technopolis, ще получите и безжична мишка от лимитирана серия с Master Chief от поредицата Halo.

 

Ергономията на Wireless Mobile Mouse 3500

Както контролерът на Xbox One в наши дни е смятан за най-ергономичния в геймърският индустрия, така Wireless Mobile Mouse 3500 е най-доброто предложение на Microsoft с цена до 30 USD. Мишката, предназначена предимно за мобилни устройства, не е съвсем нова на пазара, но продължава да държи дебютната си цена, което само по себе си говори за нейните качества. Освен че е с размери и форми, които я правят подходяща както за мъжки лапи, така и за дамски длани, тя си има гумирано покритие от двете страни, позволяващо по-стабилен захват. А това, че в долната част ще намерите отделение за пренос на USB донгъла, осъществяващ безжичната връзка, е сред причините да се определя като мобилна мишка.

 

Технологията BlueTrack я прави уникална

Мишката използва технологията BlueTrack, разработена от Microsoft като алтернатива на стандартните лазери. Отличава се с това, че можете да я използвате на всякакви повърхности: дърво, камък, пластмаса и текстил, а единственото изключение са прозрачните и огледалните площи. Разделителната способност е 1000 dpi, достатъчна както за всички работни приложения, така и за безпроблемна игра. За да извлечете обаче максималното от Wireless Mobile Mouse 3500, ще трябва да инсталирате допълнителен софтуер от Microsoft, позволяващ да правите настройки за бутоните, включително този на колелцето за скрол, и скоростта.

 

До 8 месеца с една батерия

Мишката идва с една АА батерия, която при стандартно натоварване (6 часа работа с устройството на ден) би трябвало да издържи над половин година. До скрол бутона има LED индикатор, който отрано ви предупреждава, че скоро ще се наложи подновяване.
На нашия пазар Wireless Mobile Mouse 3500 се предлага в черна и червена версия, ако не броим и специалната с облика на Master Chief, която е подаръкът в гореспомената промоция.

 

Wedge Mobile Keyboard

е друг продукт интересен продукт в тази връзка. Тази безжична клавиатура работи с всякакви Bluetooth устройства, но пълна поддръжка на функциите има само в мобилни устройства с Windows 8 или Windows 8.1. Именно с такава операционна система са таблетите и хибридите, предлагани в промоцията на Microsoft, Technopolis и Technomarket. С други думи, ако се възползвате от промоцията и се сдобиете с някои от фантастичните таблети, можете да ги съчетаете с Wedge Mobile Keyboard и получавате незаменимото удобство на физическата клавиатура.


В комплекта е включен оригинален силиконов капак, предпазващ клавишите от увреждане при пренасяне. Той обаче може да се огъва и да се трансформира в поставка за таблета. Самата клавиатура, колкото и да е компактна, включва дори мултимедийни бутони. Работи с двойка ААА батерии, осигуряващи заряд над една година.