Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
06.май.2013

Археолози откриха тайнствени сфери под пирамида в Теотиуакан

4
Автор: Александър Тошев, Прочетено: 10087 пъти

Стотици тайнствени сфери бяха открити под храма на „Пернатата Змия" в Теотиуакан, Мексико. Обектите са намерени в хода на археологически изследвания с помощта на снабден с камера робот.

Тези предмети изглеждат като жълти топчета, като до момента ние не знаем какво е тяхното предназначение", казва Хорхе Завала, археолог от мексиканския Национален институт по антропология и история. Сферите се намират на пода на две камери, които са били открити от робота при изучаването на тунел под пирамидата, което продължава вече няколко месеца. Двете странични камери са разположени на разстояние 72 и 74 метра от входа на тунела.

Самите сфери са с диаметър от 4 см до 13 см. Жълтият им цвят се дължи на минерала ярозит, образуван в резултат на окисляването на пирита. Според археолозите, тези сфери в миналото са имали металически блясък, като доста лесно биха могли да се объркат с топчета злато.

 

Още 6 изумителни и неразгадани още от учените тайни на древните цивилизации може да видите тук. 

 

 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност