Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
09.май.2015

Пийте кафе и зелен чай за по-дълъг живот

Автор: Александър Тошев, Прочетено: 2086 пъти

Добри новини за любителите на ароматната черна течност, зареждаща с енергия – едно ново изследване потвърждава, че една до две чаши от тази напитка може да помогнат на хората на средна възраст и на по-възрастните да доживеят дълбоки старини.

 

Докладът за изследването е публикуван от Националния онкологичен център в Япония. В мащабното изследване са взели участие 90 хиляди души, на възраст между 40 и 69 години. Всички те са били анкетирани за своя ежедневен порцион храна и течности. След това, японските специалисти са направили карта на смъртността за изминалите 19 години.

Оказало се, че хората, употребяващи една чаша кафе, имат 15 % по-малка вероятност да починат в близките години от онези, които не са правили това. В случая с участниците в експеримента, пиещи по три-четири чаши кафе на денонощие, цифрата става вече 24 %. Подобно чудодейно въздействие според изследването има и зеленият чай. При употреба на 5 чаши дневно, рискът от по-ранна смърт пада с 13 % за мъжете и 17 % за жените.

 

На японските учени в момента им предстои да разберат точните причини за вълшебното въздействие на зеления чай и кафето върху човешкия организъм. Очевидно, всичко е свързано с наличието на кофеин, което от своя страна пък говори, че не всички възрастни може да разчитат на тях – особено хората с високо кръвно и проблеми със сърцето.
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт