Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
08.септември.2015

Археолози откриха доказателства за така наречения Суперхендж

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1705 пъти

Стоунхендж е една от най-известните забележителности в света, която и до ден-днешен удивлява хората и кара учените да правят проучвания за начина на създаването й. Но тя не е единствена. Сега около нея археолози са открили близо 100 каменни монолита на място, наречено Durrington Walls, на около 3 километра североизточно от Стоунхендж.

Туристите няма как да забележат тези монолити, защото те са заровени на един метър под земята. Учените са картографирали района чрез специален радар и са открили доказателства за 90 камъка. Около 30 от тях са непокътнати и на височина стигат до 4.5 метра, а до останалите лежат 60 фрагмента.

Екипът от археолози смята, че камъните са били построени през неолита и са били част от отбранителен план. Тези камъни са били скрити в продължение на хилядолетия. Екипът е използвал "неинвазивни геофизични технологии за проучване и дистанционно наблюдение".

Все още нито един от камъните не е разкопан, но тяхното откритие хвърля нова светлина както върху Стоунхендж, така и върху околността. Това, което не знаем, е защо праисторическите заселници са ги издигнали.

 

 

Прочетете още: Интерактивна карта следи нивата на замърсяване на въздуха в Китай 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност