Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
17.февруари.2017

Индия достави в орбита рекорден брой спътници

Автор: Александър Тошев, Прочетено: 670 пъти

Индийската организация за космически изследвания установи нов рекорд по брой на спътници, доставени в орбита с една ракета. Преди два дни ракетата носител PSLV-C37 успешно стартира от космодрума Сатиш Дхавана, разположен на остров Шрихарикота в Бенгалския залив, доставяйки в орбита около Земята цели 104 спътника. Предишният рекорд е на Русия, която през 2014 година изведе в орбита 37 спътника.


Основният товар на ракетата е бил 714-килограмов спътник Cartosat-2, способен да предава към Земята снимки с висока резолюция от нейната повърхност. Останалите 103 спътника са малки, като общата им маса възлиза на 664 кг. От тях 96 са американски, два индийски и по един от Израел, Казахстан, Холандия, Швейцария и ОАЕ.
Това е 39-а мисия на ракетата PSLV, която показа сериозността на космическата програма на Индия, която става все по-голям играч в космическите изследвания, като нейната космическа програма се нарежда пета по бюджет в света в момента.
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност