Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
17.февруари.2017

Светофари предупреждават зависимите от мобилните устройства пешеходци

2
Автор: Александър Тошев, Прочетено: 640 пъти

Преди около година в германския град Аугсбург монтираха специални светофари, задачата на които е да привлекат вниманието на хората, вглъбени в екраните на своите мобилни устройства, докато пресичат и се движат по улиците, без да забележат другите пешеходци и най-важното – движението на автомобилите, заради което се случват безброй нелепи инциденти. Отскоро в Холандия решиха да възприемат германския опит, поставяйки в град Бодегравен-Реувейк „лежащия“ светофар Plus Lightlines.

 

Системата включва в себе си дублираните цветове на класическия светофар във вид на светодиодна лента, вградена в края на тротоара и началото на пътното платно. Интензивността на светлината е достатъчно силна, за да може пешеходците да я забелязват и денем, и нощем. Засега Plus Lightlines e поставена в близост до някои училища, но със сигурност в бъдеще време ще се появи на повече места. Подобно решение се тества и в австралийския град Сидни. От своя страна южнокорейците стигат дори още по-далеч, внедрявайки пътни знаци специално за зависимите от смартфоните и таблетите.
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност