Apple има традиция да съди компании, които подозира в нарушаване на някоя от своите многобройни марки, без значение на техните размери. Така например през 2011 г. тя заведе дело срещу улично кафе в Бон, което уж е откраднало логото на Apple. Сега адвокатите на гиганта отново гледат към Германия, като този път вниманието им е привлечено от нещо съвсем неочаквано.

Това е Rheinische Apfelroute или Пътя на ябълките покрай поречието на река Рейн. Става въпрос за отсечка от около 100 км за колоездачи по левия бряг на реката, която трябва да бъде открита на 18-ти май от местна туристическа асоциация.

Основната атракция на маршрута са зеленчуковите градини и плодовите дръвчета, които дават неговото име. Apple обаче вече е изпратила възражение към Европейския фонд за регионално развитие, който плаща за проекта с оплакването, че неговото лого наподобява прекалено това на компанията.

Въпреки че логото вече е одобрено от немското патентно ведомство и дори се използва по маршрута, Apple иска от туристическата асоциация незабавно да спре да го изобразява. Според американската компания логото на маршрута наподобява нейното, защото плодът е отхапан от едната страна и въпреки че листото е зелено, а самото изображение доста минималистично, то умишлено заблуждава гражданите.  

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

676 | 25.05.2019
Още от Tech

OnePlus 7 Pro изненадва неприятно с фантомни команди по екрана

39 | Преди 20 ч.