Може и да не сте го чували, но приложението за търговия и размяна на криптовалути без комисионна Robinhood е един от горещите хитове на дигиталния пазар. А сега оценяваната на 5.6 милиарда долара компания зад него се готви да излезе на борсата.

Само преди година и половина Robinhood беше напълно непознато име, но след поредица от финансови инжекции, включително и от руската DST Global, компанията се оказа доста желана. За това помага и растежът на платеният ѝ абонамент Robinhood Gold. Всичко това прави компанията способна на силен борсов дебют. Сега нейният изпълнителен директор Байджу Бат оповести, че Robinhood вече търпи финансов одит от Комисията за ценни книжа на САЩ, което е важна стъпка, преди дебюта на Уол Стрийт. Нещо повече, Robinhood си търси финансов директор за този толкова важен момент.

Към момента Robinhood има пет милиона потребители, които следят, купуват и продават реални и виртуални валути като биткойн и етериум. Това са два пъти повече потребители, в сравнение с основния ѝ конкурент Е*Trade, въпреки че другата компания има четири хиляди служители, а Robinhood – само 250.

Платените абонати на Robinhood растат със 17 процента на месец, а различните опции са от десет до петдесет хиляди долара на месец.

Към този момент компанията е набрала 539 млн. долара от престижни инвеститори, което ѝ позволява бързо да разработва и развива нови продукти, преди конкурентите да могат да реагират. Подобни средства могат лесно да провалят нестабилните изпълнителни директори или да са прекалено голямо напрежение за тях, но Бат изважда на преден план приятелството му с другият изпълнителен директор на компанията - българинът Влад Тенев. Според него това го държи стабилен и уравновесен, пишат то TechCrunch.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

5 причини да преминете от Windows към Linux още днес

146 | 17.04.2019
Още от Tech

Huawei комбинира Mate 20 X и 5G връзка в нов модел

8 | Преди 14 ч.