Игри за Android:


Spirits

spЗапознайте се с мултиплатформената (PC, Mac, Linux, iOS & Android) игра Spirits. Това е една магическа феерия от завладяващ сетивата ви геймплей и страхотни визуални картини. Есента идва. Листата от дърветата падат по земята, а с падането им те се превръщат в духчета, които започват своето пътешествие към дома. Вие трябва да ги напътствате, но без директен контрол, а чрез смяна на посоката на вятъра, за да достигнат крайната си цел. Всяко духче може да изпълнява 4 вида саможертви, за да изгради мост за преминаване на останалите духчета към целта. На всяко ниво трябва да прецените как точно да се справите с предизвикателствата, за да изпълните мисията успешно. Страхотно изживяване, не пропускайте.

Цена: 4,50 лв.

 

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


SolaRola

slrlОтличената с награди пъзел игра SolaRola е вече налична и в Google Play!
Хюстън имаме блоблем... Звездните герои Wiz и Waz имат нелеката задача да спасят вселената ни от армагедон. Трябва да управлявате двете балонообразни приятелчета през различни препятствия и капани, подскачайки във всички посоки. Вашата мисия е да спасите всяка планета, на която попаднете, и така да донесете спокойствие на жителите на вселената. Ще срещнете уникални по рода си извънземни създания във всевъзможни по вид и устройство светове. Не пропускайте това страхотно космическо приключение.

Цена: 1,70 лв.

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


Puddle THD

puddleПредварително трябва да споменем, че тази УНИКАЛНА, наистина уникална по рода си игра е налична само за устройства, задвижвани от чиповете на NVIDIA Tegra 3.
Благодарение на технологията от nVidia и естествено на разработчиците от Neko Entertainment ще станете свидетели и участници в едно неповторимо визуално приключение. Потопете се в света на Puddle и управлявайте различни по състав течности (вода, масло, нитроглицерин, разтопена лава...) чрез накланяне на околната среда наляво или надясно! Играйте внимателно и вземайте предвид фактори като триене, тежест, температура и т.н. Запазвайте възможно най-много от течността, с която играете, до достигане на крайния изход. Успех. Ето и списъка с поддържаните устройства:

• Nexus 7

• HTC One X

• Asus Eee Pad Transformer Prime TF300T

• Asus Eee Pad Transformer Prime TF201

• Acer A511(picasso_m)

• Acer A701(picasso_mf)

• Toshiba AT270 / REGZA Tablet AT570

• Toshiba AT300 / REGZA Tablet AT500

• Toshiba AT330 / REGZA Tablet AT830

Цена: 7,80 лв.

 

Връзка към играта в Google Play


Babel Rising 3D!

bbrcИскали ли сте някога да имате божията сила и да въздавате „справедливост“?! Това е отчасти възможно в играта Babel Rising 3D. Според библията след потопа човечеството представлява един народ, говорещ на един език. Хората построяват град Вавилон и кула, висока до небето, „за да си създадат име“. Строителството на кулата е било прекратено от Бог, който „объркал” езика на хората, поради което те престанали да се разбират един друг, не успели да достроят кулата и се разпръскват по цялата земя. Това е кратката история на легендата за Вавилонската кула. В играта ще трябва да използвате могъщите сили на боговете, за да спрете хората да построят прословутата кула.

Спокойно можем да заявим, че Babel Rising 3D е една от най-добре реализираните 3D графични игри за мобилни устройства. Впуснете се в центъра на тази легенда. Успех!

Цена: Безплатна

 

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


Slice Ice!

sliceСеверният и Южният полюс са най-студените места на земята и в тях се срещат едни от най-издържливите на ниски температури животни – пингвините. В тази игра ще трябва да се погрижите за комфорта на техният „крал“, за да му набавите лед за екзотичните питиета. На всяко от 165-те нива пред себе си ще имате различно по размери и форма парче лед, плуващо в океана, върху което има и определен брой от черно-белите приятелчета. Целта е да отрежете различни части от парчето лед, но така, че всички пингвини да останат заедно и невредими. Пазете ги от тюлените, които ще се опитват да ги хванат и изядат. Цялата игра е доста разнообразна и забавна. Опитайте.

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Google Play

JAZZ: Trump's Journey

jazz trumpПотопете се в спомените на Тръмп и сънищата му като млад. Той е джаз музикант, влюбен в прекрасната Poppy Lady. Играта представлява смел паралел с истинската история на Луис Армстронг и живота му в стремеж да сформира групата си. Любовна афера и битка срещу несправедливостта в Ню Орлиънс от началото на 20-и век. Вижте как и къде се е зародила джаз музиката. Изживейте едно приключение в стила на немите филми от началото на 20-и век и се наслаждавайте на прекрасната джаз музика, съпътстваща ви навсякъде. Нека вдъхновението ви преведе през тази невероятна игра.

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


Shoot The Zombirds

shoot the zombirdsПомните ли тиквеното чучело от играта Shoot the birds? Миналогодишната игра, в която трябваше да предпазите тиквената реколта от лакомите човки на птиците. Ето че борбата продължава, но на нов, по-зловещ фронт... гробището. Птицезомбитата(!) са по-зли от всякога, затова трябва да се мобилизирате и да ги спрете с точния си мерник и магически сили. Достигнете най-високия резултат и станете номер 1 стрелец в най-новата игра на Infinite Dreams. Успех.

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


Zen Bound 2

zen bound 2Увийте ума си около дърво и камък, буквално. Zen Bound 2 е медитативна пъзел игра на въже, което трябва да увиете около дървени или каменни скулптури. С нея ще достигнете нови нива на концентрация и душевен мир. Успокояваща атмосфера, комбинация от красиви визуализации и уникален саундтрак. Всички нива от оригиналния Zen Bound са включени, всички с визуални подобрения, някои от които и с нов геймплей.

Ако за първи път попадате на подобен тип игра, то нека разясним някои основни характеристики. На всяко от нивата ще имате различна по форма и размери фигура, на която има определени точки, през които трябва да премине въжето. Когато вече сте преминали през всяка една от тях, трябва да докоснете последната, която ще прекъсне въжето. Целта всъщност е да използвате максимално малка дължина от него, за да приключите нивото. Прекрасната 3D графика допълнително ще потопи сетивата ви в медитативния геймплей и ще забравите за всичко останало. Не пропускайте.

Цена: 4,69 лв.

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


Puzzles with Matches

puzzle matchesЕто и една изключително класическа игра, която дори може да играете едно към едно с помощта на един обикновен кибрит. С този вид пъзел можете да затрудните и най-умните и съобразителни хора, защото тук идеята е да изпълниш задачата с точно определен брой клечки. Комбинациите са безбройни. А вдъхновение може да намерите във всичко. Успех.

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store


Fantasy Kingdom Defense HD

fantkingdЕдна епична отбранителна игра с мечове, магии, замъци и кули. Твоето царство е под атака. Злият лорд е хвърлил своята армия от демони към портите на замъка и това, което може да го спре, сте само вие! Поемете командването на елитни единици от елфи стрелци с лък, въоръжени с мечове рицари, мощни магьосници и огнедишащи дракони. Докажете себе си като добър стратег и защитете замъка от нашествениците.

Fantasy Kingdom Defense HD предоставя два основни режима на игра и повече от 20 нива на за всеки от тях. Графиката е анимирана и много красива. Приятна игра.

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Google Play & Apple App Store

Игри за iOS:


What's My IQ?™

whmiqWhat's My IQ?™ е изцяло нова пъзел игра с поредица от творчески пъзели и абсурдни решения, които никога няма да ви дойдат на ум! Всеки пъзел е уникален и избутва творческото мислене до краен предел. Мислете извън общоприетите рамки, не мислете праволинейно! Често в живота спонтанните отговори на въпросите са най-точни. Играта ви дава IQ резултат от тестовете и интегрира приятелите ви от Facebook, така че можете да видите кой се е тествал и кой има най-висок коефициент на интелигентност! Решенията са прости, но никога не са очевидни! Вашият IQ резултат ще се основава на броя на грешките и времето, необходимо за решението на задачите. Поемете дълбоко дъх, преди да започнете тази интензивна игра на ума!

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Apple App Store


Unlock

unlockUnlock е нова 3D пъзел игра, която също като и при What's My IQ?™ ще тества вашата съобразителност и IQ капацитет. В нея подобно на предмети като кубчето на Рубик ще трябва да пренаредите различните части. Но тук частите, които са събрани една в друга, няма да се пренареждат по цвят, а ще се отделят една от друга. За целта трябва да разгадаете коя част е първа, коя е втора, трета и т.н. Въртейки фигурата в 3D пространството, ще можете да огледате внимателно откъде да започнете и накъде да продължите. В началото естествено ще ви бъде много лесно, защото фигурите са от две или три части. Но много скоро, след 9 - 10 нива, нещата ще стават все по сложни и ще се наложи да мислите доста повече. Това е и много полезен метод за тренировка на концентрацията и съобразителността. Успех!

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Apple App Store


Fieldrunners 2

fieldrunners2Дългоочакваната и може би най-харесвана игра от типа „отбранявай кулата“ е вече тук. Fieldrunners-ите са повече от готови да защитят всяка крепост. В игрално отношение играта блести, а новите неща са много. Нова подобрена и супер красива графика с много нови локации и ефекти. Стратегическата екшън-пъзел отбранителна игра никога не е била толкова забавна и завладяваща! Защитавайте своя свят от нашествието чрез изграждане криволичещи пътеки и чрез помощта на нови оръжия. Обадете се за въздушна подкрепа и активирайте взривоопасни капани. Над 20 нови нива сред най-сухите пустини, градове и дори адски горещи вулкани! Успех.

Цена: $3

Връзка към играта в Apple App Store


Splash

splashЛято е! Една малка панда е загубила всичките си патенца за баня и не може да си вземе вана без тях. В това ново пъзел приключение трябва да спасите малките жълти патенца и да ги върнете в басейна на пандата. За целта трябва да използвате сапунени мехури, с които да пренасяте патенцата от точка А до точка Б през различни препятствия. Трябва да бъдете бързи и съобразителни, за да успеете да изпълните мисията навреме. Splash ще ви донесе много приятни емоции в над 60 предизвикателни нива. Насладете се на това прекрасно предложение. Забавлението ви е гарантирано.

Цена: $1

Връзка към играта в Apple App Store


ORC: Vengeance

orc vengenceАко ORC: Vengeance силно ви напомни като геймплей на първата версия на WOW (World of Warcraft), то няма да сбъркате. И като визия, и като геймплей това RPG предложение е почти клонинг на страхотната WOW поредица.

Историята се върти около възкръсването на Черния лорд, който е поробил орките, а вие трябва да го победите и да отблъснете войските му, за да възстановите баланса в Argon. Пригответе се за епични битки, в които ще имате на разположение масив от мощни оръжия за справяне с враговете. По време на играта и със спечелване на всяка битка ще намирате различни нови оръжия, брони и антични книги, които ще ви разкрият мистериите на Dark One. Приятна игра.

Цена: $3

Връзка към играта в Apple App Store

Follow The Rabbit

fltrabОт един известен филм от близкото минало беше фразата „Следвай белия заек“. Тук заекът не е точно бял, но целта на играта е да го последвате в една луда и забавна надпревара. Подскачайте, избягвайте и прелитайте над препятствия и капани в петте различни свята и над 100 супер интересни нива. Събирайте и монетите, оставени на различни места от мистериозния заек, и така отключете нови предизвикателства и бонуси. Старт!

Цена: $1

Връзка към играта в Apple App Store


PuppetShow - The Mystery of Joyville HD (за iPad)

puppershowИгрите, правени от разработчиците от BigFish, винаги са били супер интересни и интелигентно направени. С PuppetShow - The Mystery of Joyville за iPad ще попаднете в центъра на една мистерия. Доскоро кукленото шоу в Joyville е било една от основните интересни атракции, поне до големия пожар, който унищожава част от съоръженията и куклите. Младото момче Саймън е поредният изчезнал в дългата поредица на изчезнали хора. Вие сте натоварени с решаването на престъплението чрез решаване на пъзели и намирането на скрити улики, за да разкриете мрачните тайни на града, който е всичко друго, но не и радостен. Успех!

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Apple App Store


Amazon™: Hidden Expedition®

amazon hidden expedtionОще едно предложение от BigFish, което ще ви заведе в красивата, но и опасна Амазонска джунгла. Както повечето истории, свързани с джунглите, тук ще трябва да се впуснете на мисия за откриване на изчезнал професор по време на експедиция. Мисията ви е тайна и само скъсано парче от карта ще ви насочва към мястото на легендарния Храм на бръмбъра, където последно се е намирал професорът. Това е и единствената следа, с която започвате вашето приключение в гъстите тропическите гори на Амазонка. Разглеждайте храмовете и руините по пътя си, докато разкривате тайните на древната, но много напреднала цивилизация. Откриването на Храма на бръмбъра е само началото на това епично изследователско приключение. Успех!

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Apple App Store


Kaptain Brawe: A Brawe New World HD (за iPad)

kaptain braweВстъпете в още една игра, отличена с многобройни награди. Действието се развива в открития космос, където вие ще влезете в ролята на космически полицай, който изпълнява задълженията си. В тази алтернативна реалност се пригответе да поемете на пътешествие, изпълнено с остроумни пъзели, хаотични лабиринти, конспирации и т.н. Вие изпълнявате ролята на капитан Brawe, тръгнал по следите на извънземен учен, който трябва да бъде спасен и върнат невредим. Може да играете и с още двама герои: Luna и Danny. Наличните режими на игра са два: обикновен и с малко по висока трудност, но не прекалено. Опитайте и се впуснете в заинтригуващото приключение на капитан Brawe.

Цена: Безплатна

Връзка към играта в Apple App Store


Zuba

zubaНякой е откраднал любимите бонбони на малкото създание Zuba. Няма време за губене, помогнете на Zuba да проследи аромата на карамел и да си върне обратно вкусните сладкиши. Не пропускайте тази уникална главозамайваща игра в преследване вкусните карамелени бонбони. Опасности като смъртоносни шпайкове, горелки и ъглошлайфи дебнат навсякъде, но Zuba може да преодолее всички тези капани с ваша помощ, разбира се. Очакват ви много бонуси и допълнителни награди по захарните завои на това супер цветно и забавно приключение. И не забравяйте - вие сте тези, които трябва да върнат откраднатите сладкиши. Най-сладкият лов започва сега!

Цена: $1

Връзка към играта в Apple App Store


Тагове: