Технологиите определено могат да бъдат красиви, когато продуктите са разработени от най-добрите визионери или когато просто напипат пулса на времето и желанието на потребителите. Но те определено могат да изглеждат и ужасяващо - като издялкани от несръчните ръце на някое дете.


И тъй като само за една година на технологичния пазар излизат стотици нови изделия, то няма как сред множеството красиви предложения да не се промъкнат и появят, случайно или не, някои сериозно пострадали от щурата фантазия на създателя си джаджи. Красивите и запомнящи се нови предложения (като например концептуалният телефон на Sharp) всъщност изобщо не са много, така че шансът на един по-необмислен продукт да попадне в антикласацията на практика като че ли е по-голям.През последната година се нагледахме на всякакви опити да се копират сполучливите дизайни например на iPhone или лаптопите MacBook. Но ако този тип "заместване" на дизайн вече започва да става леко отегчителна, то когато става дума за лош дизайн, той наистина е лош.


Следващите няколко продукта са подбрани от редакторите на сайта thenextweb.com, а изненадата им от откровено странните продукти е наистина искрена и спонтанна. Може би много хора няма да са съгласни с класацията, защото вкусове и разбирания има всякакви. Но нека уважим коментара и избора на гийковете от този известен авангарден сайт.

 

MSI Aegis

Макар че според много потребители и дизайнери Alienware често създават странно изглеждащи настолни компютри, често граничещи с безвкусицата (може би с цел да привлекат по-нестандартните потребители), в момента като че ли MSI грабва тази антикорона. Според техните думи топ ъф дъ топ предложението им Aegis представлява истински „звяр“, създаден от нулата така, че да бъде едновременно… ултимативната платформа за защита или нападение. Но всъщност компютърът изглежда така, че все едно е „правил секс с демон“.


Защо всъщност понякога геймърският хардуер трябва да изглежда така, че да разбива всички нормални представи на хората? За да е предизвикателен? Може би…


Технологията Mystic Lighting включва хардуер (LED осветление + софтуер), които могат да променят цветовете, в които компютърната конфигурация свети. А в комбинация с външния вид, приличащ на нещо средно между мида и ядосан демон, според компанията се получава нещо, което геймърите би трябвало страхотно да харесат.

 


На всичко отгоре, въпреки странния си дизайн от MSI са решили съвсем да шашардисат бедните купувачи, закрепвайки кутията под такъв ъгъл, че все едно тя е готова да играе „на люлка“. С едно натискане можете да я накарате да се наклони назад.


Ако желаете да изпробвате възможностите й, ще трябва да се разделите с цели 349 долара – за да си я купите.

 

Vertu Signature Touch

Този производител е известен от години, като една от най-престижните и скъпи марки на пазара, предлагаща мобилни телефони с нечувано качество и лукс. Техните стандартни модели започват на цени от над 8000 долара, но както е видно от снимките – това невинаги е гаранция за стилен дизайн.
Изглеждайки като нещо, което сте откъснали със злоба преди малко от кожения салон на вашето ферари, този модел телефон има смисъл единствено ако сте невероятно богат и вкусът ви към естетиката клони към нулата (две неща, които често вървят ръка за ръка).


Последното „попълнение“ на компанията е дело на английски инженери, като използва най-последните технологии в областта, както и последните най-популярни услуги от мобилния свят. Достъпен е в цяла гама от нелепи модели, като „гранатова кожа“, „гроздов гущер“, „нокти от парижки алигатор“. Не претендирам за точен превод на моделите, но на английски звучат точно така…

 


И най-ужасяващото – всички модели се предлагат с гръбче, покрито с… животинска естествена кожа – дори и двете „скрити“ вратички за сим картата и памет картата. Така че, скъпи читатели – ако желаете да хвърлите много пари за безвкусни вещи, има и други начини…

 

Acer Predator 21x

Още един „клонинг“ на Alienware продуктите – геймърски лаптоп, който би трябвало да има уникален и завладяващ геймърите дизайн. Само че се е получил един наистина „враждебно“ ужасяващ предмет, като се започне от осветената механична клавиатура и се стигне до леко изкривения дисплей. Целият лаптоп прилича на демонично творение – което всъщност може би е и първоначалната идея? Със сигурност дизайнът ще се хареса на определен кръг почитатели, но не особено голям – не и на тази цена.

 

Агресивното LED осветление, вградено буквално под всяка една част на лаптопа, допълва по екстравагантен начин нелепите графични украси отпред. Predator 21x комбинира тези „екстри“ с невероятно едра „задница“, която го прави да изглежда доста тумбест. И на всичко отгоре – дизайнерите са „напълнили“ всички страни с десетки дупки с триъгълна и други форми, така че прахолякът лесно ще го запълни отвсякъде. А целта да бъдат поставени вероятно е да предотврати евентуалното разтопяване на елементите.


Ако търсите подходящ коледен подарък да изплашите до смърт някой ваш по-шубелив приятел, то Acer Predator 21x лесно ще ви помогне.

 

Parrot Zik 3

За разлика от останалите продукти от списъка слушалките всъщност са си почти моден аксесоар и за да ги ползвате, вие определено трябва да ги поставите на главата (ушите) си и да ги включите. Затова, потребители, по-добре гледайте и как изглеждат, преди да ги заплатите.


За жалост дизайнът на този модел не е толкова сложен, като например при Bose QC35, а със сигурност ще намерите и други модели слушалки с ужасен дизайн, като например Qisan G3100, приличащи на намачкана ламарина от Трансформер. Но тези изглеждат по своему тотално безвкусни.

 


Zik се опитват да изглеждат наистина шикарски и най-вече луксозно, само че са се провалили с гръм и трясък. Техните имитиращи кожа наушници просто крещят „Моля ви, кажете че съм красив!“, но всъщност изглеждат смешно и евтино. Рисунъкът им, който по ужасен начин имитира нещо като кожа е толкова лошо създаден, че буквално поглъща логото на компанията, гравирано на един от наушниците. Е, все пак се вижда какво пише, но едва ли след като нещо толкова лошо вече е създадено, ще желаете през цялото време някой да чете надписа Parrot (Папагал) на дясното ви ухо. А да не говорим, че все пак това не е небезизвестна компания, нали?

 

iPhone 7 адаптерът за слушалки

Apple са компания, прославена с перфектния си дизайн. И всъщност дизайнът на този адаптер не е най-лошото в цялата история, даже изглежда доста изчистен, особено когато говорим за стандартите, по които компанията създава кабелите си. Но той е включен в антисписъка защото… това определено не е начинът, по който компанията лидер трябва да стартира революцията в безжичните аудио слушалки, както се рекламира напоследък.

 

Отвън този адаптер може и да изглежда нормално, но причината за съществуването му е наистина грозна и заслужава да и дадем едни палци надолу – точно както при останалите продукти в този списък.

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Tech

Сдобийте се с нещо ново с отстъпка от DICE на Черния петък

0 | Преди 4 ч.