Може би си мислите, че за да надзърнеш далеч отвъд пределите на нашата планета, са ви необходими мощни телескопи и невероятно скъпа техника, и в известна степен това е така. Но един любител астроном от Франция доказва, че може да го направите и въоръжени с фотоапарат.

На 4 февруари 2017 г. Тиери Лего засне филм със своя фотоапарат Sony α7s как Международната космическа станция (МКС) преминава през средата на Луната в първа четвърт. Резултатът е повече от впечатляващ.

Лего прави снимките от Южна Франция, близо до Руан – родния град на френския астронавт и настоящ обитател на МКС Тома Песке.

Видеото ясно показва огромните кратери и внушителните планински масиви на Луната. Основните модули и големите слънчеви панели на МКС ясно се различават при гледане на видеото на по-бавна скорост – нещо наистина интересно предвид факта, че тя се движи с приблизително 28 000 км/ч! Използваният фотоапарат α7s на Sony се отличава с ултрависоката ISO чувствителност, минимален шум и 4K качество на изображението (3840 x 2160 pixels).

За създаването на самото видео е използван и Celestron C14 EdgeHD.

Видеото може да бъде видяно в канала на Тиери Лего в YouTube, а още изумителни кадри и изображения – на неговия уебсайт.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от HiEnd

Как точно захарите спомагат развитието на рак? Вече имаме отговор

86 | 18.10.2017