NASA обяви началото на ново състезание за програмисти от поредицата HeroX. Неговата цел е да ви бъде предоставен достъп до софтуера за симулации на компютърни изследвания FUN3D на космическата агенция, след което да се опитате да оптимизирате неговия код, за да работи по-бързо и по-ефективно.

Според космическата администрация FUN3D е написан почти изцяло на Modern Fortran и постепенно еволюира и към други езици, като някои компоненти използват Ruby и C++. За съжаление състезанието е отворено само за американци, тъй като софтуерът е държавна собственост и не може да се пипа от други хора. По същата логика, кандидатите трябва да използват само уеб-базирани имейли като Gmail, защото ползването на служебен адрес може да наведе на мисълта, че човек представлява институция, а не работи сам.

Онези, които все пак не се уплашат от правилата, могат да се борят за наградата от 10 000 долара, която се дава на спечелилия първото място в Ideation Award и за 15 000 долара в Topcoder Architecture Awards. Вторите места в двете категории носят съответно по 5000 и 10 000 долара. Има и награда от 10 000 долара за Qualified Improvement Candidate Prize.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от HiEnd

Учени създадоха материал, базиран на кевлара, който може да замени хрущялите в човешкото тяло

3 | 20.11.2017