Компанията Voro Motors наскоро обяви електрическия скутер Wolf King, който става един от най-мощните подобни модели на пазара. Той е обновена версия на предишния модел Warrior, който също беше известен със своята мощност. Новият скутер се захранва с двойка мотори с мощност по 1500 W, производство на самата Voro Motors. Според компанията те са достатъчно мощни, че да може да изкачите възвишения от 45 градуса със скутера. Друго доказателство за мощността на машината е ускорението от 0 до 100 км/ч, което става за 4.8 секунди. Това е и максималната скорост на машината, като имате опция да сложите специални офроуд гуми, които ще намалят мъничко скоростта, но ще дадат по-висока проходимост.

Масивната 2000 W/h батерия осигурява до 80 км пробег с едно зареждане. Спирачките имат електронна антиблокираща система, а за допълнителна безопасност скутерът разполага с набор от предни и задни стопове. Комфортът идва под формата на хидравлично окачване – механизъм, който виждаме по-често при моторите, отколкото при скутерите. Всичко това е построено върху здрава алуминиева рамка.

Ако всичко това ви звучи привлекателно, трябва да знаете, че то идва на съответната цена и ще продава скутера за 3500 долара. Доставките започват до месец. Въпреки че параметрите на Wolf King граничат с невъзможното, Voro Motors вече доказа, че може да изпълнява дадените обещания, така че очакванията в случая изглеждат оправдани.

Снимка: Voro Motors

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви